Basho

Contact

Werkwijzen

Projecten

Opdrachtgevers

Over Ton Rutjens

Basho, bureau voor nieuw denken en doen

Branding

De branding methode die Basho hanteert, is als aanpak en werkwijze door Ton Rutjens mede ontwikkeld. Grondslag vormt de branding methodiek van Real Time Branding waarmee op één moment alle betrokken partijen bij elkaar worden gebracht in een sessie. Tijdens de sessie wordt het gesprek toegeleid naar vragen over de waarden die de deelnemers delen en die betekenisvol zijn voor de verdere ontwikkeling van de organisatie.

In deze gesprekken vormen de kernwaarden de bruggenhoofden. De expliciete erkenning en het benoemen van de gedeelde waarden (kernwaarden) vormt het fundament voor een organisatie en maakt de basis zichtbaar voor de toekomstige ontwikkelingspaden.  


Het eerste experimenten om deze methode toe te passen op de ontwikkeling van wijken, in dit geval de Wijk Ondiep in Utrecht, stamt uit 2001. Daarna heeft deze methodiek, in de tijd  bij de Holland Branding Group, een hoge vlucht genomen. Basho hanteert de basis van deze methodiek bij veel projecten om, samen met de opdrachtgevers een helder eigen vertrekpunt te formuleren voor nieuwe ontwikkelingen.

BrandsheetsNovio Tech Campus: Brandsheet


City Marketing Woonstad ‘s-Hertogenbosch


Tossehof, Gelsenkirchen Dsl


Bezuidenhout West, den Haag


Mariahoeve, Den HaagPresentaties Branding